Dan: Mit første vildt med buen

 

Vækkeuret ringede kl. 05.30, det var søndag den 3. januar 2016, og jeg skulle på buejagt hos Glorup Buejagt, hvor vi skulle mødes kl. 07.00.

Dagen indledes, som vanligt, med kaffe og en ostemad, imens der afholdes parole, og vi gør klar til at køre i terrænet, så vi kan komme på plads i god tid inden solopgang kl. 08.43.

Jeg bliver placeret i stige 1-X, hvor jeg er på plads 30 minutter før skydetid. Det blæser en hel del, vinden er bidende kold, og bedst som jeg sidder og er ved at anlægge min balaclava, så jeg kan holde varmen på hovedet, ser jeg fire dyr bevæge sig igennem underskoven. Der er stadig 20 minutter til skydetid, så jeg nyder blot synet af dem, og de befinder sig desuden ude på godt 60 meter, men man tænker jo, at det tegner da rigtig godt.

Kl. 09.15 kommer tre dyr imod mig, det første drejer af og forsvinder ind i brombærkrattet til venstre for mig, de to andre fortsætter roligt ad vekslen og passerer mig på venstre side, hvor de følger en rende på modsatte side, og jeg kan først komme til at trække buen, da de passerer mig. Jeg får trukket og placerer sigtet på bladet af den bageste og følger med i samme tempo som dyret, der endelig stopper op ude på ca. 18 meter. Jeg lader pilen gå, og dyret laver et hop og smæler kort, hvorefter det løber nogle få skridt, inden det begynder at hoppe lidt, som et føl der kommer på græs første gang, hvorefter det vælter og ligger helt stille, mindre end 20 meter fra anskudsstedet. Hold nu op hvor jeg rystede; jeg havde netop nedlagt mit første dyr med buen.

Jeg sætter en ny pil på buen, og holder stadig øje med dyret, som tydeligt ses fra stigen, da der kommer to dyr inde fra brombærkrattet på min venstre side, det første dyr fortsætter i lidt højt tempo, men det andet stopper op ca. 15 meter fra mig, og jeg trækker endnu en gang, denne gang går mit release af i optrækket, og pilen går i jorden ca. 1 meter foran dyret, som kigger noget forvirret rundt, inden det roligt lister af. Jeg undersøger mit release, som fungerer som det skal, og kommer til den konklusion, at det må være ”bladene” på min Sneaky 3D handske, som må have hængt i aftrækkeren. Heldigvis resulterede det i en ren forbier og ikke en anskydning.

Jeg får kigget mig bagud, og mit første dyr ligger der stadig. Da jeg igen kigger fremad, løber der omkring 12-14 dyr forbi ude på omkring 80-100 meter, og lige efter dem kommer en stor fuldskuffel løbende ca. 30 meter fra mig. Dejligt syn, at slutte en ret begivenhedsrig morgen af med. Jeg kravler ned fra stigen, og går hen til den pil, som jeg skød forbi, og får den trukket op af skovbunden, men hvad er nu det, der er ingen broadhead på?? Det viste sig, da jeg kom hjem, at min spids var knækket af, og gevindet stadig sidder i indsatsen.

Nu må jeg hen til den første pil, som er smurt ind i lyserødt blod med bobler, et rigtig godt syn, som jeg tager et foto af, og sender til Steffen, som kort efter ringer mig op og vil høre til dyret, dette har jeg dog ikke været ved endnu. Det viser sig, at være et pænt stort bukkelam, som er skudt lige på bladet, som det helst skulle, jeg havde dog ikke observeret, at det havde stået en anelse skråt, så pilen var gået ud lige foran højre forben. Da jeg brækkede dyret havde min pil taget begge de store årer i toppen af hjertet, så det hang ikke sammen med lungerne længere.

Vi fortsatte til næste såt, hvor der blev set en del råvildt, men uden at nogen af os fik sluppet en pil.

Herefter nåede vi til den sikrede såt, hvor hyggeligt samvær og drillerier er en næsten ligeså stor del som den medbragte madpakke.

Efter frokost var det tilbage i skoven til to såter mere, hvor jeg skulle trykke sammen med Steffen, så buen blev skiftet ud med min råvildtmotivator.

I første såt efter frokost blev der igen set en del råvildt, men endnu engang var det råvildtet, som løb med sejren, og der blev ikke nedlagt noget.

Anden såt efter frokost skete der dog noget igen, denne gang skød Karsten forbi på en kok, og Henrik skød et rålam.

Det var ved at være slut på dagen, så for at kunne nå paraden i et ordentligt lys, blev den afholdt i skoven, inden vi returnerede til jagthytten. Jeg fik selvfølgelig de obligatoriske tre rap i måsen, som det hører sig til.

Tak til alle for en rigtig god og begivenhedsrig dag.

Mvh. Dan

20160103_162055

Henrik og Dan med dagens bytte. Dan – til højre – sidder nok og tænker på de tre efterfølgende slag…