Haukur ved Trente Mølle

 

Nu til den sidste jagt jeg var med til, nemlig jagten ved Trente Mølle.

Havde ligget syg en uge med influenza og var mildt sagt meget nervøs over vejrudsigten, der havde snestorm på menuen, men som født og opvokset i Island tog jeg selvfølgelig af sted efter at have vatteret mig med, for det meste, varm militær udrustning.

Jeg drog af sted kl. 06:00 fra Odense og allerede der så det ikke så godt ud: Sne og mørke og et regulært tunnelsyn under kørslen til stedet. Lagde ud med at køre forbi mine jagtkammerater Morten, Hans og Jimmy, hvor de stod på det aftalte mødested som var P-pladsen på stedet.
Til sidst fandt jeg dem og vi fik vores ”befalinger” fra jagtleder Morten.

Jeg samt Jimmy fik overdraget nord-skoven imens Morten og Hans tog den mod syd. Jimmy havde dagen før orienteret sig og havde udtænkt sig en god plads, hvor han tog sin stol til.
Jeg fandt et andet sted at stå (aftale at gøre anstand de første par timer) hvor det var chance for vildtet ville spadsere forbi til nogle uspiste nedfaldsæbler ca. 30m til min højre.

Sneen faldt i stor stil der i morgentimerne, og af og til var det nødvendigt at fjerne den fra sigtene, midler da min ellers sorte/camo bue nu var hvid.

Efter ca. 1.5 time beslutter jeg mig at bevæge mig lidt rundt og ser at Morten går stærkt op imod Jimmis plads. Jeg går langs skovstien og ser friske spor, som tyder på, at mindst 2 dyr i flok har været der.
Beslutter mig at gå lidt tilbage og ser både Jimmy og Morten har noget på slæb; Jimmi har skudt et lam.

Jeg får at vide, at hele nord-skoven er min til pürsch jagt resten af dagen.
Ligeledes får jeg to ting at vide, imens Jimmy brækker lammet op:
De har set 3 rådyr ca. 15 m fra dem, som ikke havde fået fært af dem.
Den anden ting var at Morten havde glemt sin bueJ

Derfor måtte jeg planlægge lidt, da skoven er meget STOR for én mand.
Min teori er, at de spor, jeg så tidligere, måtte være den flok, de havde observeret, da de fortalte, dyrene havde gået i min retning.

Nu er pürschjagt med bue helt nyt for mig, og jeg har meget at lære, men efter par timer, hvor jeg havde den rigtige vind og var så lydløs så mulig, fik jeg ikke fært af noget vildt; de havde sikkert fået fært af mig i stedet J

Igen en KANON oplevelse og her, Trente Mølle, SKAL jeg igen ude i skoven.

Tak Morten for denne mulighed.

 

Nu ved jeg faktisk ikke om Morten og Hans har set/trukket på noget i syd-skoven, men det må være en anden historie senere.

 

Træk og slip

Haukur