Hans Andersens første med bue

hans-foerste-dyr

Af Hans Andersen /Langeland

Var på nyjæger-jagt på Glorup og meget spændt på det. Det var 1. oktober og det var meget fint vejr til det.

Vi startede klokken seks og fik anvisninger på, hvordan vi skulle gebærde os, og derefter kørte vi ud skoven. Jeg fik anvist en plads ud til en sukkerroemark, og der var en stige, som jeg satte mig op i for at nyde det gode vejr.

Allerede dér var der dyr; en rå med lam kom ude fra sukkerroerne og ind i skoven. Da bilen, der satte mig af, endelig kører ud af skoven, bliver der meget stille, selv om der både var dådyr og et sort egern, der underholdt mig.

Efter en halv time kom der pludselige en rå og kiggede op på mig fem meter væk, og jeg har ikke min release på! Da råen passerer mig, taber jeg en pil ned over den, og den bliver selvfølgelig meget forskrækket og løber 15 meter væk og stiller sig og kigger: Hvad var det ?

Mit hjerte var ved at hoppe ud, men jeg fik en ny pil på meget stille og roligt, men det var alligevel for meget for rådyret. Men til venstre ­– 8-10 meter væk ­­– står der lam! Jeg trækker buen og slipper pilen. Dyret hopper et lille hop og løber; efter kun fem meter lægger det sig ned.

Pludselig hamrer min puls derudad – og en buejæger er født.