– af måger.
Der skal beregnes to bryster til hver person
Rødvin (marinade)
salt, peber og evt. eget foretrukket krydderi
Enebær (passer fint til vilde fugle)
Lidt hvidløg
2 mellemstore løg
Fløde og mel til sovs
Råstegte kartofler og gele (ribs eller rønnebær)
Serveres gerne med en kraftig vin.
Måger kan blive op til 18 år gamle, men til denne ret er unge (oftest grålige) måger bedst.
Brysterne (mågernes) lægges i rødvin med knuste enebær, peber, hakkede hvidløg og hakkede, almindelige løg i 10-20 timer – alt efter egen smag; det kan godt blive for stærkt!
Inden brysterne steges i smør i stegegryden skal de tørres let af og påsmøres salt og evt. ekstra peber – alt efter, hvor meget man har brugt i marinaden.
Når de er møre, tages de op, og skyen tilberedes med fløde og mel. Om nødvendigt sies sovsen inden serveringen.
Imens holdes brysterne godt varme, og man kan evt. – for at holde dem varme – opbevare dem i og servere dem fra sovsen.
Serveres med råstegte kartofler.