Hjortholm 2012

119-24-2-gl-ImageGallery-1868Oplevet af Steffen

 

Det er søndag d. 7. oktober, i kalenderen står der Jagt på Hjortholm. Årets første foreningsjagt.

Som sædvanligt mødes vi på P- pladsen ved Kædebycafeen for at køre samlet til Joakims jagthytte.

Efter morgenmad blev vi sat i skoven til anstandsjagt, og samlet op igen en time efter solopgang. Efterfølgende stod den på trykjagt resten af dagen, kun afbrudt af frokostpause.

I den første såt, i Lunden, så vi enkelte dyr. En rå og et lam var så letsindige, at ville forbi Bjarne. Det gav ham den første chance til at skyde vildt med buen, efter han sidste år bestod bueprøven. Jeg var placeret på næste post, og kunne høre et vældigt brag, da han havde gennemskudt lammet. Det viste sig at være pilen, der satte sig i et træ bag dyret. Pilen kunne ikke trækkes ud, men måtte løsnes med en kniv.

Dyrene løb forbi min post, og jeg kunne se blodet løbe ned af lammets forben. Kort efter faldt det om. Bjarne blev informeret af Joakim, og kom hen til mig for at brække dyret. Det var tydeligt at se euforien i hans ansigt. Det er en fornøjelse at se en mand, der har gået på jagt gennem næsten en menneskealder, blive så euforisk af at opleve et helt nyt jagtunivers, nemlig buejagt.119-24-im-Spaltebillede1-4078

Vi fortsatte jagten. Midt under transporten brød Bjarne ud i glædessang. Vi fik ham dog dæmpet, så der kunne blive ro i skoven.

Der blev set mange dyr, og mange havde lige-ved-og-næsten chancer. Et par forbiskud blev det også til.

 

119-24-2-gl-ImageGallery-4901

Forresten havde vi Karsten med. Han plejer at levere. På dagen skød han to dyr, så der var tre dyr på paraden.

På dagen havde vi ikke mindre end tre hornblæsere til at blæse dyrets død samt jagt forbi. Det var rigtigt smukt efter en god dag i skoven.

119-24-2-gl-ImageGallery-9582

 

 

 

 

Traditionen tro fik Bjarne tre dask med hasselkæppen for sit første bueskudte vildt.

De tre dask blev fulgt af ordene:

1. For det første bueskudte vildt.

2. Fordi vi måtte overvære det.

3. For de dyr han måtte skyde i fremtiden.