Virtuelle buejagtkurser

Virtuelle buejagtkurser

Virtuelle buejagtkurser på programmet

Frivillige kræfter rundt om i landet finder nye veje i corona-land. Et godt eksempel på det er buejagtkurser, der afvikles som kombinerede online kurser og udendørs fremmøde.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Med en smule snilde og kreativitet kan det faktisk godt lykkes at sætte forskellige aktiviteter i gange, trods COVID-19 og restriktioner, vi er underlagt. Et godt eksempel på det finder vi hos buejægerne, som i både Hjallerup og Svendborg har arrangeret online buejagtkurser. Et buejagtkursus består af en teoretisk del indenfor samt en praktisk del udenfor, i alt strækkende sig over en dag. Umiddelbart skulle man jo ikke tro, at konceptet kan gå an i elektronisk form, men det kan det faktisk godt. I Hjallerup Jagtforening tester man den 20. marts et nyt koncept, som lever op til kravene i forsamlingsforbuddet.

Jørgen Haller, buejægerkoordinator i kreds 1, forklarer:

– Kursisterne skal møde ind som vanligt. I stedet for at mødes i klubhuset, bliver vi udenfor. Hver kursist får udleveret en iPad og kan via den følge teoridelen af kurset på Teams fra deres bil. I Teams kan de både følge undervisningen i Power Point med lyd og stille spørgsmål. Undervisningen på Teams varetages af en erfaren underviser (skolelærer). Samtidig er der instruktører, der kan tilkaldes. Den praktiske del af kurset gennemføres som normalt udenfor i små grupper på 4-6 personer. Vi kan på denne måde gennemføre kurserne som ’normalt’. De få ting vi ikke kan demonstrere via Teams, dem tager vi umiddelbart efter teorien. Der har vi 3-4 timer praksis sammen med kursisterne hvor vi skyder, tester og snakker buejagt.

Teori hjemmefra, praksis på banen

Også i Svendborg Jagtforening har man valgt at afholde buejagtkurset online, dog på en lidt anderledes måde end i det nordjyske. Men ideen er akkurat lige så god. I stedet for at udlevere iPads og sprede kursisterne til bilerne, afvikler fynboerne teoridelen hjemmefra hen over formiddagen, hvorefter man efter frokost mødes udenfor til den praktiske del. Ved ude-arrangementer er forsamlingsrestriktionerne som bekendt på 25 personer.

– Kursisterne ankommer til den praktiske del ved 13-tiden. Måske rykkes tidspunktet, fordi vi er ved at samle sjællænderne op. Kurset på Sjælland er nemlig aflyst. Som følge af restriktionerne udvider vi vores skydeareal, så der bliver mere plads mellem deltagerne, forklarer Steffen Jensen, som er iblandt arrangørerne i Svendborg Jagtforening.