Til denne ret kan man også anvende kalkunbryst eller kalveinderlår
Sådan gør du:
Fasanbrystet bankes fladt (brug evt. en plastikpose), drysses med tørret basilikum og en smule peber. Det rulles med et par skiver parmaskinke (alm. landskinke kan evt bruges) og bindes op med bomuldstråd. Brunes i smør, tilsættes lidt væde og småsimrer i knap ½ time. Fonden smages til med Marsala (eller portvin) og cognac.
Løgkompot laver du ved at skive nogle rødløg og sautere dem i olivenolie/margarine til de er blanke. Tilsæt stødt nellike, allehånde og en god slat rødvin.
Porre / kartoffelmos er et sjovt tilbehør som kan anvendes i mange andre sammenhænge. Du piller nogle af de lange blade fra og koger dem møre. De skal være 25 – 30 cm lange, og have så meget grønt som muligt uden at tage det øverste “seje” med.
Den hvide del af porrerne renses og skæres i mindre stykker og sauteres møre i olivenolie / margarine.
Lav en portion ikke for tynd kartoffelmos (tilsæt ikke mælk da der er en del væde i porrerne).
Hæld de sauterede porer i mosen og bland det godt.
Top nu mosen op på størrelse med ½ tennisbold på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen ved stærk varme i ca 10 – 15 min. til de er gyldne, hvorefter de omvikles med de kogte grønne porreblade.
Server retten som portionsanretninger med kødet skåret i tynde skiver med fonden hældt hen over, og tilbehøret arrangeres på samme tallerken med lidt frisk basilikum som pynt.
God appetit.