Da vi ikke må have “rigtige” vildsvin her i landet, og ikke alle har mulighed for at hjemføre kød fra Sverige eller andre heldige områder, følger her en opskrift som jeg selv syntes godt kan minde om den rigtige vare:
Forloren vildsvin
En nakkesteg uden ben. Gerne med et tyndt lag fedt men uden svær.
Et par gulerødder
Ca ½ selleri
Et par små porrer
Et løg
Et par kviste frisk timian
En tsk salt
2 flasker KB hvidtøl
Såden gør du :
Urterne renses og skæres i mindre stykker. Urter, salt og de 2 hvidtøl hældes sammen og i denne lage lægges kødet. Det anbringes køligt i ca 2 døgn (vendes ind imellem), hvorpå det tages op, tørres af og brunes godt i gryde. Det steges på normal vis, og dryppes jævnligt med øllagen. Urterne må gerne steges med. Skyen sies, og af denne og lidt fløde, laves vildtsovsen. Et glas madeira i sovsen skader absolut ikke
“Vildsvinet” serveres med årstidens grøntsager, brunede kartofler og glasserede løg.
Velbekomme
Som forret kan du eventuelt servere
kaviarmoussé:
250 gr god mayonnaise ( det er ikke svært at lave selv )
1/4 ltr piskefløde
1 glas rød kaviar
Lidt karry, hvidløgssalt samt alm salt
Saften af 1/2 citron
6-7 blade husblas
Rejer
Evt lidt paprika eller andet pynt
Sådan gør du:
Husblasen opblødes i koldt vand i ca 10 min.
Mayonnaise, krydderier og citronsaft blandes, deri hældes den letpiskede fløde, hvorpå kaviaren FORSIGTIGT vendes i.
Husblasen smeltes og når den er tilpas afkølet hældes den i en tynd stråle i det øvrige, og fordeles godt, men stadig forsigtigt.
En randform vædes med koldt vand, massen hældes i og stilles koldt i nogle timer, eventuelt dagen før den skal serveres.
Randformen vendes ( Evt ganske kort i varmt vandbad ) og kaviarmousseén fyldes med rejer som evt.drysses med paprika eller anden “pynt”
Jeg har med held serveret små suppehorn hertil, men en god flute fra Thurøbageren kan absolut også anbefales.
kaviarmousse kan med held fryses i kortere tid.