Indgredienser: Ca. 2 kilo hjorteryg (der kan evt. bruges ældre råvildt).
1 stort løg – 2 tsk merian – 3 appelsiner – salt & peber – 3 dl bouillon – 1½ dl. friskpresset appelsinsaft – reven skræl fra 2 appelsiner
Sådan gør du: Løget skæres i mindre stykker, og lægges i bunden af et smurt fad. Der drysses merian hen over. Hjorteryggen lægges ovenpå og dækkes med skiver af appelsiner. Bouillon og appelsinsaft hældes ved, og ryggen steges nu ved 180 grader i ca. 80 minutter. Ved hjorte en smule længere. Henstår overdækket i ca. 10 minutter.
1 lille rødkål – 200 gr rosiner – saften fra 1 citron – salt & peber – 25 gr smør – 1 dl. rødvin
Kålen snittes fint, svitses i smørret, hvorefter citronsaft og rødvin tilsættes. Det simrer i ca 5 minutter, så tilsættes rosinerne, og det hele simrer yderligere 5 – 7 minutter. Der serveres brunede kartofler til.
God appetit