Det Fynske Dyrskue 13

Oplevet af Steffen

Igen i år havde vi fået mulighed for at vise vore buer frem på Dyrskuet i Odense. Denne gang havde arrangørerne ikke lyst til at bekoste bigballer som sidste år. Så der var en udfordring i at få lavet en bane, der kunne godkendes.

Anders og jeg lagde hovederne i blød for at udtænke en løsning.

Resultatet blev et lægtestativ, der var godt forankret i jorden, så det kunne modstå stærk vind. Vi havde sidste år bestilt et ti meters og et fire-meters fangnet til den slags situationer. Det var dog ikke nok, så der blev bestilt et ti-meters mere. Det nåede desværre ikke frem, men vi lånte et hos Baldur. Derudover lånte vi to fire-meters ekstra.

Indkøbene af lægter, skruer, strips, krydsfinerplader, partytelt mv. blev foretaget, og vi drog mod dyrskuepladsen.

Efter nogle timer, hvor vi havde vi gravet, skruet og hamret stativet sammen, fået hængt fangnettene på med strips samt sørget for, var alt klart til åbningen. Der var taget højde for, at sådan et fangnet virker som et storsejl i stormvejr, det var sikret med stræbere hamret godt i jorden.

For at undgå at få ødelagt 2tosidste år, havde vi kun købt et i år. Det holdt til et par timer før skuet lukkede om søndagen.

Politigodkendelsen var uden kommentarer.

Besøgene de tre dage var noget svingene, måske pga. vejret. Det blæste med en kraftig vind, og ind i mellem kom nogle kraftige byger. Under bygerne var der godt besøgt i teltet.

Fredag var Odense kommunes børn inviteret gratis ind om formiddagen, hvilke betød rigtig mange besøgende, blot ikke hos os. Vi havde aldersbegrænsning på min. 16 år. Eftermiddagen var tyndt besat.

Lørdag var bedre besøgt, heraf en del mulige buejægere, men også mange der var interesseret i, hvad buejagt er, og hvad der kræves for at få licens.

Dagens dramatiske højdepunkt var, da nogle vældige vindstød lavede flyveøvelse med et udstillingstelt. Vore naboer, ruhårsfolket, havde forankret deres telt til to af vore stræbere. De kraftige vindstød greb deres telt, og lagde det op på huset for enden af vores bane. De to af vore stræbere blev trukket op af jorden, hvilke betød, vi skulle lave en ny støtte til det ene sidenet. At andre bortførte vore stræbere, havde vi ikke forudset i planlægningen. De var vinklet til at støtte vores stativ.

Søndag var dagen med flest besøgende i vor stand. Der blev skudt rigtig mange pile, snakket meget buejagt og delt mange visitkort ud. Den sidste halve time ebbede besøgene ud.

På trods af vejret kan vi konkludere, at det har været en succesfuld weekend. Der er blevet rettet på manges fordomme om, at buejagt er en barbarisk jagtform. Præcisionen overraskede rigtig mange. Alt i alt var folk meget positive omkring buejagt, når de forlod vor stand. Hjemmesiden havde mange besøgende i og efter weekenden.

Tak til jer der hjalp. I var rigtig gode til at formidle budskabet.